--Historikk

3 Ferme er en enestående og særpreget vokalgruppe. Gruppen framstår med en unik samklang og sound. 3 Ferme har de siste 20 årene sunget sammen til fest og til hverdag, har opptrådt under konferanser og seminarer, og holdt en rekke konserter.

Vennskap og musikalsk samarbeid har gått hånd i hånd siden 3 Ferme ble startet. Dette preger oss som gruppe og gir en klangdybde både i vårt musikalske uttrykk og i hvordan vi framstår på scenen når vi holder konsert. Vi byr på oss selv og deler historier fra våre liv under våre konserter. Vi simpelthen elsker å synge sammen og deler med glede denne opplevelsen med publikum. På samtlige konserter vi har arrangert har vi fylt konsertlokalene til randen, det er stor stemning under konsertene og varmende tilbakemeldinger fra publikum etter konsertene.
Tre særegne stemmer utgjør vokalgruppa 3 Ferme. Siri Christensen er en unik formidler med en enestående blues- og soulstemme. Alle som lytter til Siri blir berørt av hennes inderlige stemme og hennes evne til å formidle levet liv og ekte følelser. Kristin Jørgenvågs fyldige sopran har en bæreevne og varme som er helt spesiell og bringer både lys, letthet og tyngde inn i gruppas samklang. Kristin synger jazz, viser, pop, soul og revy like lekende lett. Marianne Natvig har en dyp og varm stemme. Marianne har lang erfaring som jazzsanger og har en egen evne til å formidle troverdighet i alle toner, både som solist og som korist.
Den fromme trakterer tangentene, og for vår jubileumsturné har vi fått med oss Trude Kristin Klæboe som pianist. Trude Kristin er en eminent pianist og sanger og vi er glade og stolte over å ha henne med på vår jubileumsturné.

3 ferme & 1 from ble startet i 1990. Siri og Marianne traff hverandre på jam på kvinnekafeen i Oslo våren 1989 og startet sitt musikalske samarbeid raskt etterpå. De to fikk med seg sangeren Monika Hjelle og pianist Marius Fjellvik og dermed var gruppen etablert. 3 ferme & 1 from's første spillejobb var i 1990. De største jobbene vi gjorde med denne besetningen var med Siris band Inside Out under Jazzfestivalen i Kongsberg i 1992 og i Kongsberg kino samme år. Etter ett års pause tok Siri og Marianne opp den musikalske tråden vinteren 1993, denne gang med en ny sanger, Kristin Jørgenvåg. Vi etablerte et samarbeid med Lasse Guldbrandsen som ble gruppens faste pianist i flere år fremover. Fra 1994-1997 hadde vi diverse spillejobber, de fleste i Oslo og Kongsberg. Et høydepunkt var da vi i 1997 fylte Det Åpne Teater i Oslo med vår musikk til begeistring fra et stort publikum. Etter nok et par års opphold sto 3 Ferme på scenen sammen igjen i forbindelse med utgivelsen av Siris soloplate Secret Room i 2001. I de kommende årene holdt vi flere konserter, blant annet på Kulturkafeen Renseriet i Oslo og Christians Kjeller i Kongsberg i 2004, Café Frõlich i Oslo og Onkel Thor i Vestfossen i 2005 og Café Frõlich i Oslo og Christians Kjeller i Kongsberg i 2008. 3 Ferme hadde tre opptredener på utescenen under Kongsberg jazzfestival i 2008. I 2010 holdt vi konserter i Tønsberg, Lillestrøm og Askim. Fra 2007 har vi bidratt med musikalske innslag på en rekke konferanser og seminarer. Som sangere og kulturformidlere er vi opptatt av den innholdsmessige helheten i det vi byr på fra scenen, og vi tilbyr innslag av høy musikalsk kvalitet med faglig meningsfullt innhold. I 2013 opptrådte vi i Kongsberg Kino under markeringen av stemmerettsjubileet.
Siden 2007 har vi jobbet med å lage tematiske rammefortellinger rundt noen av sangene vi har på vårt repertoar. Låtutvalget løfter fram viktige livstemaer. Vi jobbet en tid med en musikalsk fortelling som tar utgangspunkt i et knippe låter skrevet av kvinnelige komponister og tekstforfattere. Fokus på kvinnerelatert tematikk har preget flere av våre opptredener, blant annet vårt innslag under fagseminar om kvinner og rus arrangert av Asker Kommune i Asker desember 2007. 3 Ferme har opptrådt på markering av kvinnedagen på høgskolen i Oslo i 2008 og 2009, begge gangene med et utvalg sanger laget av kvinner.

I 2014 feirer 3 Ferme & 1 From at vi har sunget sammen i 20 år. Vi inviterer til konserter i Oslo, Kongsberg, Lillestrøm, Askim og Brumunddal. På piano har vi med oss Trude Kristin Klæboe. Trude Kristin spilte med oss en periode for rundt 17 år siden, så hun er også del av den livsveven vi har spunnet sammen som musikalske samarbeidspartnere gjennom mange år. Vi håper mange vil være med å feire sammen med oss, både dere som har fulgt oss gjennom noen år og dere som ikke har hørt oss tidligere. Vi storgleder oss til konsertene og ønsker alle varmt velkommen!

 • 3 Ferme & 1 From gjennom 20 år – jubileumskonserter 2014
   Torsdag 13. mars 2014 kl. 19.00: Askim kulturhus i Askim
   Søndag 16. mars 2014 kl. 19.00: Veldre Kirke i Brumunddal
   Lørdag 22. mars 2014 kl. 20.00: Cafeteatret i Oslo
   Fredag 28. mars 2014 kl. 20.00: Kulturpuben i Lillestrøm
   Søndag 30. mars 2014 kl. 19.00: Energimølla i Kongsbe
  rg

 • Enkelte av 3 Ferme & 1 Froms konsertopptredener de siste årene:
   Kongsberg Kino – deltakelse under stemmerettsjubileumskonsert juni 2013
   Askim kulturhus 2010
   Kulturpuben Lillestrøm 2010
   Kristians Kjeller Kongsberg 2008
   Opptredener under Kongsberg jazzfestival 2008


 • Enkelte konferanseoppdrag med 3 Ferme & 1 From de siste årene:
   Fagseminar for Ko-Rus Øst 2013
   Pårørendekonferanse Helsedepartementet 2009
   Frokostseminar HiO 8. mars 2009
   Seminar i studieseksjon ved HiO februar 2008
   Frokostseminar HiO 8. mars 2008
   Norad konferanse mai 2008
   Fagseminar Øst Norsk Kompetansesenter november 2008
   Lederkonferanse HiO november 2008
   Personalseminar Torshov og Bredtvedt Kompetansesenter 2008
   Fagseminar Asker Kommune 2007