--Historikk

Tre Ferme er en enestående og særpreget vokalgruppe. Gruppen framstår med en unik samklang og sound. Tre Ferme har de siste 26 årene sunget sammen til fest og til hverdag, har opptrådt under konferanser og seminarer, og holdt en rekke konserter.

Vennskap og musikalsk samarbeid har gått hånd i hånd siden Tre Ferme ble startet. Dette preger oss som gruppe og gir en klangdybde både i vårt musikalske uttrykk og i hvordan vi framstår på scenen når vi holder konsert. Vi byr på oss selv og deler historier fra våre liv under våre konserter. Vi simpelthen elsker å synge sammen og deler med glede denne opplevelsen med publikum. På samtlige konserter vi har arrangert har vi fylt konsertlokalene til randen, det er stor stemning under konsertene og varmende tilbakemeldinger fra publikum etter konsertene.

Tre særegne stemmer utgjør vokalgruppa Tre Ferme. Siri Sebastian Christensen er en unik formidler med en enestående blues- og soulstemme. Alle som lytter til Siri Sebastian blir berørt av den inderlige stemmen og evnen til å formidle levet liv og ekte følelser. Kristin Jørgenvågs fyldige sopran har en bæreevne og varme som er helt spesiell og bringer både lys, letthet og tyngde inn i gruppas samklang. Kristin synger jazz, viser, pop, soul og revy like lekende lett. Marianne Natvig har en dyp og varm stemme. Marianne har lang erfaring som jazzsanger og har en egen evne til å formidle troverdighet i alle toner, både som solist og som korist.

3 ferme & 1 from ble startet i 1990. Siri Sebastian og Marianne traff hverandre på jam på kvinnekafeen i Oslo våren 1989 og startet sitt musikalske samarbeid raskt etterpå. De to fikk med seg sangeren Monika Hjelle og pianist Marius Fjellvik og dermed var gruppen etablert. Tre ferme & 1 from's første spillejobb var i 1990. De største jobbene vi gjorde med denne besetningen var med Siri Sebastians band Inside Out under Jazzfestivalen i Kongsberg i 1992 og i Kongsberg kino samme år. Etter ett års pause tok Siri Sebastian og Marianne opp den musikalske tråden vinteren 1993, denne gang med en ny sanger, Kristin Jørgenvåg. Vi etablerte et samarbeid med Lasse Guldbrandsen som ble gruppens faste pianist i flere år fremover. Fra 1994-1997 hadde vi diverse spillejobber, de fleste i Oslo og Kongsberg. Et høydepunkt var da vi i 1997 fylte Det Åpne Teater i Oslo med vår musikk til begeistring fra et stort publikum.

Etter nok et par års opphold sto 3 ferme på scenen sammen igjen i forbindelse med utgivelsen av Siri Sebastians soloplate Secret Room i 2001. I de kommende årene holdt vi flere konserter, blant annet på Kulturkafeen Renseriet i Oslo og Christians Kjeller i Kongsberg i 2004, Café Frõlich i Oslo og Onkel Thor i Vestfossen i 2005 og Café Frõlich i Oslo og Christians Kjeller i Kongsberg i 2008. 3 Ferme hadde tre opptredener på utescenen under Kongsberg jazzfestival i 2008.

I 2010 holdt vi konserter i Tønsberg, Lillestrøm og Askim. Fra 2007 har vi bidratt med musikalske innslag på en rekke konferanser og seminarer. Som sangere og kulturformidlere er vi opptatt av den innholdsmessige helheten i det vi byr på fra scenen, og vi tilbyr innslag av høy musikalsk kvalitet med faglig meningsfullt innhold. I 2013 opptrådte vi i Kongsberg Kino under markeringen av stemmerettsjubileet. I 2014 feiret vi vårt 20-årsjubileum. Vi inviterte til konserter i Oslo, Kongsberg, Lillestrøm, Askim og Brumunddal.

I 2019 feiret vi 25-årsjubileum med konserter i Veldre kirke i Brumunddal, Skedsmo kirke på Skedsmokorset og Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Vi hadde med band og korister under deler av konsertene. Fyldigere informasjon om jubileumskonsertene kan leses her.

I desember 2020 var vi to dager i studio og spilte inn noen av våre mange sanger. Fra januar til juni 2021 gir vi ut en sang i måneden på musikkstrømmetjenester som Spotify, Apple Music, Tidal med flere. Vi håper sangene våre gir gjenklang og kjennes støttende og styrkende.

Følg oss gjerne på Spotify, Facebook, Instagram. 

Jubileumsåret 2019


Facebook